ziek, pasen, local party en nog meer grappen... - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Marije Brouwer - WaarBenJij.nu ziek, pasen, local party en nog meer grappen... - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Marije Brouwer - WaarBenJij.nu

ziek, pasen, local party en nog meer grappen...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Marije

13 April 2009 | Aruba, Oranjestad

Lieve lezers,

Na een ziektebed van bijna meer dan een week sta ik eindelijk weer met beide benen op het eiland, heeerlijk om er weer van te kunnen genieten!

Ik heb de laatste keer nogal wat commentaar ontvangen over dat al mijn berichten alleen maar gaan over al het vertier wat ik in de avond uren beleef, daarom zal ik jullie nu verblijden met mijn dagelijkse bezigheden overdag:
Na meestal te kort geslapen te hebben, word ik elke ochtend enthousiast gewekt door mijn wekker, boe! maar al snel verschijnt er dan al weer een lach op mijn gezicht (ik heb me er ook over verbaasd dat gebeurt me in NL nooit in de vroege uurtjes!) maar goed na een heerlijk verfrissende en koude douche gaan Jim en ik op weg naar de eerste stop van de dag, namelijk de subway, meestal arriveer ik elke dag wat later dan de bedoeling is in de beunscheur maar dat maakt hier geloof ik ook niet uit. Ik begin mijn werk dag door lekker mn mail te checken, thee met honing te drinken (mijn stembanden moeten altijd even gesmeerd worden na te mooie avonden) daarnaast heb ik dan goede gesprekken met mijn gewaardeerde collega's. wat een mooie mensen! en dan is het tijd voor mijn eerste ronde van de dag, ik loop dan lekker langs de pool, begroet al mijn andere collega's onderweg en zo nu en dan maak ik een praatje met amerikanen over slechte onderwerpen zoals bijvoorbeeld een overstekenden Igunana.

En hier dan part two... er ging even wat fout en na een paar verontrustende mailtjes waar de rest van het verhaal blijft maak ik het toch maar even af...

Daarna vermaak ik me de hele dag door spelletjes te doen met de kids (nee ben nog steeds geen kindervriend) rondjes over het strand te sjokken opzoek naar fanatiekelingen die willen beachvolleyballen of waterpoloen, maar dat draait meestal nergens op uit omdat Amerikanen liever in de zon hangen dan dat ze ook maar iets uitvoeren. Het mooist moment van de dag is "gezellig" lunchen in de cafetaria genaamd nos skina oftewel onze bocht, wie dat ooit bedacht heeft? heerlijk tussen het arubaanse volk droge broodjes naar binnen werken is een mooie onderbreking van mijn dag..
Maar goed als mijn werkdag er dan weer op zit rijden Jim en ik weer tevreden langs het strand naar huis, heerlijk!
even tussendoor over Jim, het gaat niet zo goed met hem, zn lampjes zijn nog steeds niet gemaakt en nu hangt de bumper er ook nog gedeeltelijk af (hoe dat nou weer komt)

Nu even over Pasen, ik ben mijn 1e paasdag goed begonnen door eieren te verstoppen in de tuin van het hotel, wat ben ik toch weer een goed mens, vervolgens komen er dan zo'n 50 amerikaanse kids de boel weer plunderen en is het weer snel gedaan met de pret. Vervolgens kwam de paashaas nog langs maar helaas was het eerder een mislukte bugs bunny ipv aan paashaas, wat een teleurstelling was dat weer! Ik heb deze mooie dag zelfs nog eieren geschilderd.
Daarna met nick,cees en johaaan heerlijk gegeten oftewel ik moest me gedragen als een van de mannen dus ik zat met een balashi in mijn hand en een halve kip op mijn bordje.
Vervolgens had ik me al helemaal ingesteld op een avondje Bugaloe maar het plan was veranderd, we gingen naar nicks huis waar een local party aan de gang was! ik heb weer genoten.. In de tuin zaten allemaal bejaarde arubanen lekker te genieten van orgelmuziek!! wat mooi was dat! ze waren geloof ik aan het vieren dat er een nieuw orgel was, ik heb weer de tijd van mn leven gehad, lekkere arubaanse hapjes en drankje verovert en toekijken hoe iedereen lekker aan het swingen was. Het toppunt was toch wel de dominee die langs kwam om ,geloof ik, het orgel te zegenen ofzo.. ik kon dus ook weer gezegend door het leven. Uiteraard daarna drankjes gedronken bij moomba en de Salt&Pepper waar ik de laffe borelaar was en redelijk op tijd naar huis af droop! mijn lichaam was het na mijn ziektebed er nog niet helemaal mee eens dat ik zo actief aan het doen was.
Maandag ook weer lekker gewerkt en s avonds weer naar the movies geweest!! dit staat tegenwoordig vast in de plannig op maandag avond, lianne en ik komen daar graag uit rusten van de zondag. Ook dit is weer een mooie belevenis. De eerste keer dat we daar kwamen wisten we niet wat ons overkwam, niet alleen was het er min 10 graden maar we zaten in een zaal met alleen maar joelende arubanen, nee ze lachen niet even als iets grappig is ze gaan helemaal los (en dat dan meestal op het moment dat ik niet kon ontdekken dat er een grap werd gemaakt maar goed). Iniedergeval waren we deze maandag compleet in ons chillpak! wat was dat heerlijk zeg, in mn ausie in de bios, genieten! (maar de film was wel slecht)!
Dinsdag oftewl mijn day off! ik heb hier al een heel ritme dus lian en hebben zoals altijd op onze vrije dag gebruncht bij dushi bagel en daarna lekker een dagje strand gehangen, was al 2 weken geleden dus het was goed voor mn teint dat ik daar was! ow ja het belangrijkste ik was er samen met mijn nieuwe luchtbed, roze uiteraard! vanaf nu is het mijn nieuwe trots en hij steekt dan ook fier uit Jim, mooi.
S'avonds even een dranki gedronken op het werk van Lennart en Homie, ook hier waren we weer laf en lag ik rond 12uur al gestrekt!
Gelukkig heb ik gister alles goed gemaakt en heb ik een ede/bennekom borrel gehouden samen met homie en sonja (heel grappig, vroegah mee gewerkt bij de panno en was nu een weekje aan het chillen op aruba!) lekker naar de paddock geweest en naar de grammy's! Echt, in etwon moeten we ook een karaoke bar krijgen ik zorg er persoonlijk voor! Toch maar besloten met de taxi naar huis te gaan waardoor mijn dag slecht begon omdat ik Jim op moest halen van zn logeerpartijtje, ik heb een half uur door de hitte moeten lopen maar we zijn weer herrenigd! nou, genoeg onzin getypt alweer! ik maak er een eind aan, ben namelijk aan het "werk" en ga zo even dineren in onze bocht.
Vanavond een klein drankje doen en een beetje op tijd mn bedje in!

Het goede nieuws: ik heb vanaf deze week 2 dagen in de week vrij! namelijk op dinsdag en vrijdag, ik had nog genoeg vakantiedagen over dus ik stop ook 8 mei al met stage, dat betekent 10 dagen volle bak aan mn teint werken, nog heel veel genieten en waarschijnlijk heel veel traantjes laten omdat het einde er dan al aan zit te komen! tot die tijd nog even ultiem genieten, maar dat lukt wel :)

nou trouwe lezers, dat was het weer!

Liefs Marije (ook wel mahija voor de arubanen en margie voor de amerikanen)

• 14 April 2009 - 18:31

Jeroen En Lilian:

He Marije,
    Tot nu toe nog niets van ons laten horen. We genieten van je verhaaltjes hoor!
    Maak veel plezierdaar op Aruba en zorg dat je weer heelhuids terug komt naar Nederland als het zo ver is!

Groetjes van Maarten, Stijn, Daan en ons natuurlijk.

• 15 April 2009 - 22:17

An:

Hee Marij! volgens mij mist er een stuk van je verhaal of t ligt aan de site.. maar leuk om je werkzaamheden eens te lezen;) Klinkt geweldig allemaal! geniet ervan! XXXXX

• 19 April 2009 - 17:57

Karlijn:

Wat een pracht verhaal weer Marij, maar je moet wel een beetje goed op Jim passen hor.. ah ik wil ook naar de zon (al wordt het hier gelukkig ook steeds mooier)

Kuss

• 04 Mei 2009 - 11:33

Michelle:

Nog maar 14 daagjes!!Wat gaat de tijd toch hard marij! Genietse nog maar even heel goed van het lekkere zonnetje!

• 08 Mei 2009 - 07:49

Vlugge Japie:

Hee chickie!
    Wat leuk om je verhalen weer te lezen, het is net of ik je hoor praten als ik ze lees haha! Je bent al bijna weer thuis... dus dat wordt uitgebreid terrassen met een flinke voorraad rosé dacht ik zo!!

Liefs,
    Steph